Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 13 juni 2012

Klubbat

Av Carro - 13 juni 2012 13:25

Igår "tvingade" Fredrik med mig till klubben. Han var på ett jobb i närheten och hade Sid med sig i lastbilen så vi möttes upp och tog en härlig promenad ner till klubben och tränade lite. Framförallt tittade vi på hundar. När vi kom dit var det ett gäng som körde agility och det skälldes en del och ett gäng satt och pratade med sina hundar uppbundna. Sid fick jobba "utifrån och in" genom att börja träningen på långt avstånd för att sedan jobba sig närmare. Vi körde filtträning och när han landat plockade jag upp honom och körde ett kort pass. Det Sid håller på att lära sig är rutiner för träning bland störningar. När han ligger på filten är det okej, eller rättare sagt han ska, titta på de andra hundarna och bearbeta miljön. När han har landat och jag sätter igång träningen är det fokus på mig som gäller.


Jag är jättenoga med att det ska finnas tydliga start och slut på passen och att det blir tydligt vad som förväntas i de olika situationerna. Hakar han upp sig på någonting i miljön är det paus på filten för att bearbeta, det är en hjälp han behöver just nu och jag vill inte heller att han ska använda träningen som en avledning för att inte ta tag i det han tycker är jobbigt. 


Träningen gick kanonbra, på båda fronter. Han bearbetade bra, gjorde lediga transporter mellan de olika platserna som vi jobbade ifrån och jobbade väldigt fokuserat i träningen.


Vi tittade på leken och självkontroll kring leken och jobbade med att byta leksak i handen och växla mellan lek och passivitet. Det gick kanon. Vi måste ta nya tag i det där med att komma tillbaka med leksaker bara... Vi jobbade med ingångar från olika vinklar med godbitsbelöningar och lek hos Fredrik som externbelöning. Och så tittade vi på krypet, som var jättefint (och Fredrik blev jätteimpad!). 


Den enda reaktionen (och reaktionen var en något mer intensiv blick och spetsade öron) han fick på de andra hundarna var när en flat började gnälla och hoppa på sin matte. Då fick han lägga sig på filten igen och så var det inte mycket mer med det. 


Fredrik är verkligen världens bästa, han coachade oss så himla bra igår och kommer med massa bra tips och funderingar. Snart är det semester, från jobbet för hans del och från kursverksamheten för min del, och så ska vi träna massor! Jag älskar att ha fått en hundnörd till sambo :-)

 
ANNONS
 
Marie, Troya o Tyra

Marie, Troya o Tyra

13 juni 2012 20:56

var du på öbk, månne? Jag var där i förmiddags o tränade lite...

http://www.troyatyra.se

Carro

26 juni 2012 15:40

Åh, hoppas vi ses nån gång!

 
Lina

Lina

16 juni 2012 15:42

Åh, men hur glad blir jag inte när jag läser det här. DUKTIGA Iddis!!! Och duktiga du Carro. Vad underbart att det går så mycket framåt :)

http://mybutterfly.blogg.se

Carro

26 juni 2012 15:40

Tack! Det känns toppen!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se